Panoramabild över Umhlanga Beach, Durbankusten, Sydafrika

Durbankusten

Kusten omkring Durban, i provinsen KwaZulu-Natal på Sydafrikas östkust, brukar delas in i den norr om, och söder om, Durban. North Coast kallas även populärt för Dolphin Coast, på grund av att kusten är hem till väldigt många delfiner. Längs denna kuststräcka ligger också några av Sydafrikas bästa golfbanor! South Coast kallas även Hibiscus Coast eller Golf Coast och sträcker sig från strax söder om Durban till Port Edward i närheten av Wild Coast. Det milda subtropiska klimatet lockar till bad året runt, dykning och även där golf i världsklass! I dessa vatten kan man också får uppleva fantastisk dykning, aksnke framför allt med an mängd olika hajarter.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Sydafrikas östkust delas upp i två delar – norr och söder om Durban, i provinsen KwaZulu-Natal. North Coast kallas även populärt för Dolphin Coast, på grund av att kusten är hem till väldigt många delfiner. Längs denna kuststräcka ligger också några av Sydafrikas bästa golfbanor!

South Coast kallas även Hibiscus Coast eller Golf Coast och sträcker sig från strax söder om Durban till Port Edward i närheten av Wild Coast. Det milda subtropiska klimatet lockar till bad året runt, dykning och golf i världsklass!

Umhlanga Pier, KwaZulu-Natal, Sydafrika
Umhlanga Pier norr om Durban på Sydafrikas östkust

Klimatet längs Durbankusten beskrivs ofta som evig sommar då området har subtropiskt klimat, på grund av den varma Moçambique-strömmen. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och under vintern runt 25 grader. 

Den vackra North Coast sträcker sig från Umhlanga i söder till Tugela River i norr. Den viktigaste näringen, förutom turismen, är sockerproduktionen. Stora områden av de böljande kullarna är täckta av sockerrör, som är enkla att odla och stortrivs i det subtropiska klimatet. Många av de första indiska immigranterna bosatte sig här och marknaderna, moskéerna och templen bidrar till att skapa en känsla av fjärran östern.

North Coasts långa gyllene stränder erbjuder en idealisk mix för älskare av vattensporter, fiskare och soldyrkare. Längre in mot land är sport och äventyr synonymt med ridning, safari, helikopterturer, krokodilfarmer samt historiska platser. North Coast är dessutom en väldigt populär destination bland golfare.

Kuststräckan är fullpackad av semesterorter med underbara stränder och området bjuder på fantastiska boendemöjligheter som tillhandahåller perfekta platser för avkoppling. Städerna längs North Coast är väldigt populära bland semesterfirare som lockas av den vänliga småstadsatmosfären, dess vackra stränder, klippiga vikar och grunda plaskdammar.

Salt Rock Beach, KwaZulu-Natal, Sydafrika
Salt Rock Beach, en av många härliga stränder i Sydafrika

Orterna längs South Coast är väldigt små, och många gånger märker man inte att man lämnat den ena innan man kört in i den andra. Sammanlagt ligger det mer än 40 semesterorter längs denna kuststräcka.

De gyllene sandstränderna, kantade av kustskog och subtropisk vegetation, är generellt väldigt välskötta och vattnet är klart och rent. Några av stränderna är bland Sydafrikas bästa och har belönats med Blue Flag Label, vilket är ett internationellt bevis för utmärkt vattenkvalitet, säkerhet, service och ekologiskt ansvar.

Högsäsongen för South Coast är under jul och påsk, då stränderna översvämmas av turister, framförallt från Pretoria och Johannesburg.

Under denna period är det näst intill helt omöjligt att hitta lediga rum, till och med campingplatserna är fullbelagda. Under lågsäsong är det däremot en helt annan sak, då är det relativt tyst och fridfullt och ni får lugna dagar på stranden där ni kan bada i det varma vattnet, fiska, titta på delfiner och valar, besöka fina restauranger och spela golf på någon av alla de utmärkta banorna som finns längs South Coast.

För många är South Coast synonymt med Golf Coast – ingen annanstans i Sydafrika kan du spela på så många olika natursköna golfbanor som längs denna 17 mil långa kuststräcka söder om Durban.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107