Sydafrika

Sydafrika är ett naturskönt och kulturrikt land som till stor del omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Landet har otroligt mycket att erbjuda i form av både upplevelser, äventyr, golf, dykning och inte minst fantastisk natur och ett mycket rikt djurliv. Sydafrika är ett stort land med stor variation i natur och kultur, man kan därför få en väldigt bred upplevelse under en resa.

Tänk på att i och med att landet är stort så bör man inte planera in för stora delar under för kort period, det blir bara stressigt. Ta hellre en mindre del av Sydafrika, för ni kommer nog helt säkert tillbaka igen, eller förläng resan för att kunna se mer av landet.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Allmänt om Sydafrika

Sydafrika är ett naturskönt och kulturrikt land som till stor del omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Sydafrika kan delas in i tre olika zoner – den breda inlandsplatån, de omkringliggande bergsområdena och den smala kustremsan. Sydafrikas klimat är mestadels subtropiskt men det stora variationer.

Landskapsbild över Drakensbergen, Sydafrika

Drakensbergen

Under 2000 blev hela regionen, som numera heter uKhahlamba Drakensberg Park, upptagen på UNESCO:s världsarvslista till följd av dess betydelse ur miljösynpunkt, dess imponerande skönhet samt dess kulturella arv i form av 35 000 klippmålningar som San-folket efterlämnat sig i mer än 500 olika grottor.

Garden Route

Garden Route är en naturskön kuststräcka som är det självklara resmålet för naturälskare, golfare, äventyrare och för ersom bara vill njuta av sol och bad. Garden Route, med en rekommenderad avstickare till Klein Karoo och Oudtshoorn, har blivit en av Sydafrikas populäraste destinationer.

Kaphalvön

Den vackra kustremsan som tar er till Kaphalvön börjar redan inne i Kapstaden och resan söderut bjuder på många härliga upplevelser. Här finns ett överflöd av aktiviteter och äventyr – ni kan spela golf, dyka, vandra, surfa, cykla och sist, men inte minst, njuta av den underbara naturen.

Durbankusten

Sydafrikas östkust delas upp i två delar – norr och söder om Durban. North Coast kallas även populärt för Dolphin Coast, på grund av att kusten är hem till väldigt många delfiner. South Coast kallas även Hibiscus Coast eller Golf Coast och sträcker sig från strax söder om Durban till början av the Wild Coast.

Val, Hermanus, Overberg, Sydafrika

Overberg

Här finns Hermanus, som är känt för att vara den bästa platsen för landbaserad valskådning, Gansbaai som är Sydafrikas centrum för vithajsdyk, fantastiska vindistrikt och Afrikas sydligaste punkt, Cape Agulhas, där de två världshaven Indiska Oceanen och Atlanten möts.

Blyde River Canyon, Panorama Route, Sydafrika

Panorama Route

Den mest spektakulära delen av Panorama Route är Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon där klipporna reser sig hundratals meter över flodbädden. Från många utkiksplatser ser man den kilometerlånga kanjonen som börjar och slutar vid Bourke’s Luck Potholes och Three Rondavels.

Elefanter i naturreservat, Sydafrik

Parker & Reservat

Nationalparkerna och de privata reservaten i Sydafrika ligger i landets alla hörn och i alla olika typer av natur - vid havet, i bergsområden, i bushen och i öknen. Det finns allt från mycket små parker till parker som är stora som mindre länder, såsom Krugerparken med sina 2 miljoner hektar.

Route 62

Route 62 är en av de vackraste rutterna i Sydafrika men samtidigt en av de minst kända. Rutten sträcker sig hela 850 km från Kapstaden i väst, via Oudtshoorn, Garden Route och hela vägen till Port Elizabeth i öst. Route 62 är ett mer naturskönt alternativ jämfört med att resa längs den mer trafikerade motorvägen N2.

Storstäder

Sydafrika har 3 huvudstäder, Johannesburg, Pretoria och Bloemfontein som alla har något spännande att erbjuda. Härtill har vi även Durban på östkusten, ”The Windy City” Port Elizabeth i det sydöstra hörnet av Sydafrika samt ”The Mother City” Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Vindistrikten, Sydafrika

Vindistrikten

Sydafrikas vindistrikt är fullt av historiska byggnader och monument som berättar om områdets rika historia. Ni kan besöka vindistrikten över dagen med utgångspunkt i Kapstaden eller bo i till exempel charmiga Stellenbosch eller Franschhoek, som ligger i en av världens vackraste vindalar.

Västkusten, Sydafrika

Västkusten

Västkusten är en region med starka kontraster och stor skönhet. Den är vacker och ibland ödslig med sina laguner och små fiskebyar, åkrar och vingårdar, citrus-och Rooibosodlingar och Cederbergs och Groot Winterhoek Mountains magnifika prakt och Namaqualands karga skönhet.

Wild Coast, Sydafrika

Wild Coast

Wild Coast är en otämjd kustlinje med ofördärvade gyllene stränder som bara delas upp av flodmynningar, laguner och ett eller annat historiskt skeppsvrak – allt inramat av en lantlig omgivning bestående av skogar, grässlätter och traditionella Xhosa-byar där tiden verkar ha stått stilla.

Zululand & Maputaland, Sydafrika

Zululand & Maputaland

I Zululand kan ni lära er mer om Zulufolkets kulturella historia och få chansen att uppleva dess traditionella seder och bruk. I Sydafrikas nordöstra hörn sträcker Maputaland ut sig, ett ganska platt landskap som endast bryts av höga dyner som går längs Indiska Oceanen hela vägen till Moçambique i norr.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107