Seychellerna

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Karta över Seychellerna
Seychellerna är en ö-grupp i Indiska Oceanen utanför Tanzanias kust

Seychellerna är en ögrupp som består av 115 öar och som ligger i Indiska Oceanen strax söder om ekvatorn mellan 480 km och 1 600 km öster om Afrikas kust. De 115 öarna delas in i två distinkta grupper – de inre och de yttre öarna.

De inre öarna av semesterparadiset Seychellerna består till största delen av granitöar som ligger runt huvudöarna Mahé, Praslin och La Digue. Det är de inre öarna som är Seychellernas ekonomiska centrum och det är här de flesta hotell, restauranger och liknande ligger. De inre öarna består av totalt 43 öar.

De yttre öarna ligger längre ut till havs och dessa delas in i ytterligare fem grupper. Totalt består de yttre öarna av 72 öar som alla är lågt liggande korallöar och då de ligger så avlägset är det väldigt få personer som åker hit. På två av de yttre öarna, Alphonse och Desroches, har man byggt lyxlodger som erbjuder förstklassigt boende i förövrigt orörd natur. 

Mahé är den största ön i Seychellerna och det är här som alla internationella flyg anländer. Härifrån kan man sedan ta sig med antingen inrikesflyg, helikopter eller färja till några av de andra öarna.

Det är i stort sett endast på de större öarna, Mahé och Praslin, där man behöver fundera på att ta taxi, buss eller hyra bil eller möjligtvis cykel. Med relativt korta restider mellan de olika öarna och attraktionerna är det enkelt att resa runt i Seychellerna.

Från Mahé avgår både båt, flyg och helikopter som gör det enkelt att ta sig till intilliggande öar. På Mahé är det framförallt buss som gäller och detta fungerar ypperligt. Ni kan också välja att hyra bil på Mahé om ni vill, det är korta avstånd men höga berg med serpentinvägar gör att det ändå kan ta lite tid att ta sig över ön.

La Digue, Seychellerna
La Digue, Seychellerna

Eftersom Seychellerna bjuder på varmt tropiskt klimat året runt är det alltid en bra tid att resa hit, även om vissa perioder under året kanske passar just era intressen bättre än andra.

Det är i stort sett två motsatta passadvindar som reglerar vädret – den nordvästliga passadvinden som blåser från oktober till mars och den sydöstliga passadvinden som blåser från maj till september. Den sistnämnda för med sig svalare och kraftigare vindar som lämpar sig bra för segling.

Perioderna mellan de två passadvindarna, april och oktober, bjuder på varma och vindstilla väderförhållanden och dessa perioder lämpar sig väl för simning och snorkling. Det är även optimala förhållanden för dykning och vattentemperaturen når ibland hela 29°C.

Den regnigaste perioden är från mitten av november till mitten av februari. Generellt kan man säga att temperaturen är densamma året runt och den ligger på 28-33 °C under dagtid och på 26-30 °C under nätterna. Vattentemperaturen ligger runt 27-28 °C året runt.

Seychellernas flagga
Seychellernas flagga

Nordiska medborgare behöver inte visum för att resa till Seychellerna på semester.

Seychellerna är helt fritt från malaria. Det är inga problem att dricka kranvattnet i hela landet, men eftersom vattnet är klorerat rekommenderas man ändå att inte dricka allt för stora mängder.

Både Visa-kort och MasterCard accepteras över i stort sett hela Seychellerna. Bankomater finns i de stora bankerna på Mahé, Praslin och La Digue och på flygplatserna på Mahé och Praslin.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107