Mauritius

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Karta över Mauritius
Mauritius är en ö i Indiska Oceanen utanför Madagaskar

Mauritius är en ö-stat i Indiska Oceanen, ca 200 mil öster om Afrikas kust och ca 100 mil öster om Madagaskar. Förutom huvudön Mauritius består landet även av ö-grupperna Rodrigues, Agalega och St Brandon. Den största staden, tillika huvudstaden, Port Louis ligger på huvudön Mauritius.  

Mauritius är 65 km lång och 45 km bred och omgiven av mer än 150 km av underbara vita sandstränder. Lagunerna är skyddade från det öppna havet av världens tredje största korallrev som omger nästan hela ön. Mauritius är omgiven av inte minder än 49 obebodda öar, varav många är naturreservat för utrotningshotade djurarter.  

Mauritius med sina palmkantade sandstränder och korallrev är verkligen ett paradis för er som vill tillbringa dagarna med att koppla av på stranden. Det kristallklara vattnet är perfekt för dykning, snorkling, simning, kajakpaddling men det är bara början, det som gör Mauritius annorlunda är att det här finns så mycket mer än bara stränder.

Kanske vill ni hoppa fallskärm, vandra genom bergen och nationalparkerna, spela golf på någon av öns 10 golfbanor eller njuta av kulturen, här finns något för alla. 

Besök Mauritius härliga marknader

Landet har genom tiderna varit en både holländsk, fransk och även engelsk koloni innan det till slut blev självständigt 1968. Innan européerna kom till ön var det även många araber som stannade till här och landets historia har gett det en rik blandning av olika kulturer och religioner. 

Det holländska, franska och brittiska arvet återspeglas i koloniala herrgårdar och botaniska trädgårdar

Lokalbefolkningen med sitt afrikanska, indiska och kinesiska arv ger ön en autentisk känsla, med färgglada marknader, tempel och kulinariska läckerheter. 

 Mauritius är hem till några av världens mest sällsynta växter och djur, men dessa står under hot på grund av mänsklig bebyggelse och införandet av icke-inhemska djurarter. Mauritius var bland annat den enda kända platsen där den berömda, men nu utdöda, dodon levde.  

Mauritius bjuder på många underbara stränder

Mauritius har ett relativt milt tropiskt klimat med över 300 soldagar om året och detta lockar så klart resenärer året omGenerellt brukar man säga att Mauritius har två årstider, en varm och fuktig sommar mellan oktober till maj och en relativt sval och torr vinter som sträcker sig från juni till september. 

 De högsta temperaturerna når man i december, januari och februari. Mauritius har ingen egentlig regnperiod, även om den största delen av regnet faller under sommarmånaderna. Ibland bildas cykloner i området, men de har en tendens att passera utan att påverka Mauritius i någon större utsträckning, detta på grund av öns ringa storlek. 

Mauritius får oftast bara några dagar med kraftig nederbörd men det är dock oundvikligt att ön drabbas mer ibland. Cyklonsäsongen är mellan januari och mars. 

I de centrala delarna av ön, som ligger ca 600 meter över havet, är den genomsnittliga dagstemperaturen ca 20 grader i augusti och vid kusten ligger temperaturerna generellt 3 till 5 grader högre. De norra och västra delarna av ön är varmare och torrare än de östra och södra regionerna. 

 Vattentemperaturen i lagunerna ligger oftast på behagliga 22–27 grader.  

Mauritius flagga
Mauritius flagga

Som nordiska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa till Mauritius under kortare tid än 90 dagar. Passet ska vara giltigt i 30 dagar efter avresa från Mauritius.  

 Mauritius är fritt från malaria. 

Det är att rekommendera att ni köper vatten på flaska, det är dock inga problem att borsta tänderna och liknande i kranvatten. 

 Det är generellt inga problem att betala med bankkort på både hotell, restauranger och affärer.  

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107