Moremi Game Reserve, Botswana

Moremi Game Reserve

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Moremi Game Reserve ligger i de centrala och östra delarna av Okavango och inkluderar Moremi Tongue och Chief’s Island. Moremi Game Reserve är det enda officiellt utropade viltreservatet i Okavangodeltat och anses även vara ett av de vackraste.

Det är ett av de mest varierande habitaten i hela Botswana och här får ni underbara safariupplevelser året runt med möjlighet att få se bland annat lejon, gepard, leopard, elefant, vildhund, zebra och letjevattenbock.

Moremi Game Reserve täcker ett område på 390 000 hektar och här möts delta och land som bildar ett pittoreskt flodlandskap. Detta flodlandskap är antingen permanent eller säsongsvist översvämmat och här finns vattendrag, laguner, pooler, gräsmarker, stränder och mopane-skogar.

Reservatet erbjuder ett av de rikaste och mest varierande ekosystemen på kontinenten. Det är ett fantastiskt resmål med spektakulär safari och även fantastisk fågelskådning. Här kan man få se regionens alla större, naturligt förekommande växt- och köttätande djur samt över 400 olika arter av fåglar. Då både svart och vit noshörning nyligen har återinförts i Moremi kan reservatet nu även ståta med att ha alla djuren i The Big Five.

Den bästa tiden att resa till Moremi Game Reserve är under den torra säsongen och då i synnerhet från juli till oktober. Under denna period torkar vissa områden upp och djuren rör sig till och samlas vid områden med permanent vatten. Under vintermånaderna, maj till augusti, kan det vara förvånansvärt kallt på natten, men det är fortfarande behagligt varmt under dagen. Från oktober fram tills då regnen kommer i slutet av november eller början av december, kan det bli extremt varmt, både dag- och nattetid.

Leopard, Moremi Game Reserve, Botswana
Leopard, Moremi Game Reserve

I motsats till vad många tror, så är många områden i Okavangodeltat till stora delar torrlagda. Chief’s Island är en stor, och kanske Okavangodeltats mest kända, ö. Det var en gång ett kungligt jaktreservat åt Chief Moremi, den traditionella ledaren av de lokala stammarna.

Även om Chief’s Island är en del av Moremi Game Reserve så är det en fortfarande en privat ö men i motsättning till många andra privata områden, så måste de lodger som ligger här följa nationalparkens regler om vandringssafari och nattliga safariturer.

Längs den nordöstra gränsen av Moremi Game Reserve flyter Khwai River fram. Detta är ett härligt område där höga vintergröna träd kantar den breda flodslätten. Här finns ett stort antal djur men även en stor mångfald av både rovdjur och bytesdjur.

Det finns gott om både lejon och leoparder, bufflar och elefanter men även ett väldigt rikt fågelliv och här kan ni få se sadelnäbbstork, vårttrana, biätare och många arter av kungsfiskare bara för att nämna några.

Grön biätare, Moremi Game Reserve, Botswana
Grön biätare, Moremi Game Reserve

I hjärtat av Moremi Game Reserve, vid spetsen av Mopane Tongue, ligger Xakanaxa Lagoon. Här möter mopane-skogarna ett lapptäcke av djupa vattendrag och grunda översvämmade områden. Det är oförglömligt vackert med mängder av djur.

Leopard och gepard påträffas regelbundet och det beror så klart på det höga antalet antiloper som rör sig i området. Självklart är områdets fågelliv också mycket rikt, men framförallt ovanligt varierande. Här kan ni få se mängder av hägrar, storkar och andra vadare men även många arter av hökar, vråkar och glador.

Inte långt från Xakanaxa Lagoon, och därför också i hjärtat av Moremi Game Reserve, ligger Third Bridge. Området ligger på en ö med mycket snår men även flera stora, öppna slätter. Då det ligger på gränsen mellan mark- och vattenområden kan ni här få en härlig kombination av traditionella safariturer på land och underbara båtturer.

Vid den södra infarten till Moremi Game Reserve hittar ni South Gate. Här växer ganska täta skogar och i området söder om South Gate, strax utanför reservatet, finns mer öppna ytor och med akaciaträd som lockar förvånansvärt många djur, bland annat stora hjordar av giraffer.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107