Reseguider

Afrika bjuder på många olika destinationer, som alla är speciella på sitt sätt. För många, som besöker Afrika, är det bara första av många resor till denna mäktiga kontinent, då  man reser tillbaka om och om igen. Kanske börjar man med en resa till Sydafrika, som passar så bra att kombinera med länder som Botswana eller Tanzania för mer safari, eller med Moçambique, Mauritius eller Seychellerna för underbar sol & bad. I våra reseguider nedan har vi, land för land, samlat information för er som ska resa till södra och östra Afrika. 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sydafrika

Sydafrika

Vackra, underbara Sydafrika har så mycket att erbjuda, här finns något för alla och det är ett fantastiskt resmål för familjer. Från Krugerparken i norr till Kapstaden i söder, från Zululand i öster till Namaqualand i väster. Magisk safari och de vackra vindistrikten. Garden Route… Alternativen är oändliga!

Namibia

Namibia

Namibia är ett kontrastrikt land som bjuder på en mångfald av kulturer och vilda kustlandskap, mäktiga berg, vidsträckta öknar och ett fantastiskt djurliv. Namibia är övervägande ett torrt, kargt och ofruktbart landskap, men trots det hårda klimatet har Namibia några av världens mest storslagna nationalparker.

Botswana

Botswana

Närmare 85 % av Botswana täcks av Kalahariöknen. I norra Botswana rinner Okavangofloden in och formar Okavangodeltat, världens största inlandsdelta. Då både Chobe- och Okavangofloden förser området med vatten året om kan man här hitta massor av Afrikas däggdjursarter.

Moçambique

Moçambique

Moçambique lockar med underbara stränder, fantastiska dykmöjligheter och magiska öar som ligger utspridda strax utanför kusten. Snorkla i Bazaruto-arkipelagen, segla dhow genom mangrovekanalerna, dyka i underbart klara vatten eller njut av lata dagar under palmerna...

Tanzania & Zanzibar

Tanzania & Zanzibar

I Tanzania kan du inom loppet av några timmar gå från att njuta på en idyllisk sandstrand på en paradisö till att utforska mosstäckta ruiner av en Swahili-stad, klättra längs dimhöjda berg och vandra tillsammans med en spjutbärande Massaj-krigare genom karga landskap runt vulkanen Ol Doinyo Lengai.

Zambia

Zambia

Zambia är verkligen en del av det äkta Afrika och kan skryta med några av Afrikas bästa naturreservat och delar, tillsammans med Zimbabwe, några av regionens absolut största attraktioner, Victoriafallen i sydvästra Zambia, Lake Kariba och Lower Zambezi National Park i sydöstra Zambia.

Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe har flera nationalparker i den södra delen av landet, och på gränsen till Zambia ligger de berömda Victoriafallen, ett av världens största och mest spektakulära vattenfall och det är verkligen en fantastisk syn att se Zambezifloden störta ned i en nära två kilometer bred kanjon.

Mauritius

Mauritius

Mauritius med sina sandstränder som sträcker sig 150 km runt ön är ett drömresemål för många. Detta är inte bara ett semesterparadis med palmkantade, vidsträckta stränder och turkost vatten. Med alla golfbanor och med världens tredje största korallrev är det även ett paradis för de mer aktiva.

Seychellerna

Seychellerna

Seychellerna består av 115 öar som delas in i de inre och de yttre öarna. De inre öarna ligger runt huvudöarna Mahé, Praslin och La Digue och här finns de flesta hotell och restauranger. De yttre öarna ligger längre ut till havs och här har du möjligheten att segla, fiska och dyka på platser som få personer har besökt.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107