På väg till Kapstaden!

Vi har precis kommit tillbaka hem efter nästan två härliga veckor i Kapstaden med omnejd. Den 21 februari bar det av – Lina, jag och Freddy packade in oss och en himla massa saker i bilen och styrde kosan söderut. Det är omkring 140 mil att köra så vi valde att stanna en natt längs vägen. Det finns inte överdrivet många platser att välja bland, och som vi har gjort de tidigare gånger vi kört denna sträcka, stannade vi till i Beaufort West. I Beaufort West sover, tankar och äter man, det är allt denna trötta lilla stad har att erbjuda.

Vi hade bokat ett väldigt fräscht boende med självhushåll i utkanten av stan, Haus Holzapfel,  och dagen därpå fortsatte vi resan. Vi stannade till i Matjiesfontein, knappt 25 mil från Kapstaden. Detta är en väl bevarad viktoriansk järnvägsby, och här finns bland annat ett museum med en samling av historiska bilar och tågvagnar. Här stannar också Rovos Rail till på resan mellan Pretoria och Kapstaden.

Vi kom fram till Kapstaden lagom till rusningstrafiken som, om man bor i Johannesburg, inte var så farlig och letade oss fram till den lägenhet i Rondebosch som vi lånat av goda vänner.

Vi hade två veckor fulla av spännande saker, så håll ögonen öppna för snart kommer det mer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107