Oscar Pistorius dom

Ingen av er kan väl ha missat att Oscar Pistorius, mer känd för omvärlden som Blade Runner, sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp på Alla Hjärtans Dag 2013. Det var en chock att höra om denna tragiska händelse. Pistorius var en förebild för många och hade gjort sig ett namn världen över.

Under mer än ett ett halvår har världen, men kanske mest vi här i Sydafrika, följt denna rättegång som om det vore en såpopera. Med sändningar på radio och TV direkt från rättegången har det onekligen varit svårt att inte sugas in i dramat.

I september ansåg rätten att Pistorius inte var skyldigt till överlagt mord, utan dämdes istället för culpable homicide som ligger mellan dråp och grovt vållande till annans död.

Idag fick vi äntligen veta vilket straff Pistorius ska avtjäna. Försvaret ville ha husarrest, medan åklagaren krävde minst 10 år. Han dömdes till 5 års fängelse. Av detta måste 1/6 avtjänas innan det kan bli aktuellt med husarrest. Det är 10 månader…

Han dömdes också för vapenbrott, en tre års villkorlig dom som kommer att avtjänas parallellt med fängelsestraffet. Alltså ett straff Pistorius i praktiken inte kommer att känna av.

Var domen rätt eller fel? Ja, vad tycker ni..?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107