Sydafrika

När är bästa tiden att resa till Sydafrika?

Det finns tyvärr inget enkelt svar på frågan när den bästa tiden är att besöka Sydafrika, eftersom alla årstider har sina positiva och negativa inslag. Det beror helt enkelt på vad man är ute efter och vad man vill göra.

Safari är bra året runt, men den bästa tiden är under vintern och våren, säg från maj till oktober. Det är då mindre vegetation vilket gör det lättare att se djuren och eftersom det inte regnar finns det mindre och mindre vatten åt djuren, vilket gör att de söker sig till de vattenhål som finns.

Längs västkusten bjuds man varje år på en underbar show, då vårens första regn faller och förvandlar detta torra och ganska karga landskap till ett fyrverkeri av klara färger när marken täcks av blommor av tusentals arter. Det är omöjligt att säga när denna årliga blomkavalkad kommer att inträffa, men det säkraste kortet är nog augusti – september.

Sydafrika har en lång kuststräcka och både Indiska Oceanen och Atlanten bjuder på underbara äventyr. Strandlivet är perfekt i KwaZulu-Natal under hela året med varma och soliga förhållanden, även mitt i vintern. Men om sol och bad är det viktigaste för er, res mellan november och februari.

Från mitten av juni till november är den bästa tiden för valskådning och för dykning är perioden från april till september det bästa valet för de flesta kustområdena, med undantag kanske för kusten utanför Western Cape.

Att dyka med vithajar är något som kan göras året runt, men görs allra bäst under vintermånaderna. Från det att sälkutarna föds i november och fram till mars finns det så pass mycket ”naturlig” föda för hajarna att det är svårare att locka dem till båten och därmed minskar chanserna något att få uppleva hajarna på nära håll.

Och om ni inte vill resa då alla sydafrikaner har semester ska ni undvika december och januari.

Kort och gott – varje årstid har något att erbjuda och det finns så klart ingen dåligt tid på året att resa till Sydafrika!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107