Möt den galna Tong från Kina

På en bänk vid Afrikas sydligaste punkt, Cape Agulhas, träffade vi Tong. Tong sa för tre år sedan upp sig från sitt jobb som dataingenjör i Kina, satte sig på en cykel och gav sig av. Vilken väg han tog för att komma dit vet vi inte riktigt, men det senaste året har han cyklat genom Afrika, från Egypten till Sydafrika. Så här satt han nu och lagade lite mat. Och nu när han kommit så långt söderut han kan ska han cykla längs Garden Route och sen…jaaa, Europa kanske… 🙂 Väldigt häftigt att bara ge sig av så där och leva sina drömmar, men lite galen måste man nog vara. Eller hur?

Är det någon annan som har mött eller sett Tong längs hans resa? Snälla, lämna en kommentar och håll oss informerade!

Cape Aghulas är förresten ett väldigt trevligt utflyktsmål och en av platserna i Sydafrika för att få det där klassiska fotot. Och det är lite roligt att kunna säga att man har varit på Afrikas sydligaste punkt. Om ni vill kan ni betala R24 för att knata upp i fyren, det är nog en vacker utsikt därifrån, men vi valde att stanna kvar på backen för vi hade lite bråttom. L’Agulhas är den lilla fiskebyn med vackra fiskebåtar i hamnen, strax norr om udden, och detta är Afrikas sydligaste by.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107