Kirstenbosch Botanical Garden

I förra veckan belönades vackra Kirstenbosch Botanical Garden med titeln ”Garden of the Year” på International Garden Tourism Awards. Och det är den verkligen värd! Ni som har varit där vet vad jag pratar om och ni som inte har varit där borde verkligen se till att ha det på listan nästa gång ni besöker Kapstaden.

Kirstenbosch ligger på Table Mountains sluttningar och  täcker ett område på 528 hektar och består av trädgårdslandskap med inhemska plantor och träd, samt naturlig skog som breder ut sig längs sluttningarna. Man har uppskattat att det finns 20 000 inhemska växtarter i Sydafrika och av dessa finns 4 700 här i Kirstenbosch, dessutom finns nästan 50 procent av Kaphalvöns flora represente­rad i området. Här finns gott om stenbelagda stigar som sling­rar sig genom trädgårdslandskapen och skogarna.

Även om man kanske inte bryr sig så mycket om floran i Kapprovinsen, så är det ett perfekt ställe att njuta av en picknick. Det var precis vad vi gjorde… Vi packade oss en härlig picknick och begav oss iväg till Kirstenbosch en underbart solig förmiddag för att bara njuta av allt det vackra trädgården erbjuder.

Vi lade ut våra filtar under en gigantisk ek som erbjöd välbehövlig skugga, visserligen med risk för ekollon i huvudet men det var det värt, och med gäss och pärlhöns som knatade omkring bredvid oss.

Om man är intresserad av fåglar så kan man roa sig länge i Kirstenbosch. Vi hade som mål att se och fotografera Orange-Breasted Sunbird, Lesser Double-Collared Sunbird och Cape Sugarbird (som heter något så sött som kapsockerfågel på svenska). Vi fick dock nöja oss med att endast höra kapsockerfågeln… Nästa gång!

Nyligen invigdes den så kallade The Boomslang i Kirstenbosch. Detta är en gångväg som går högt upp bland trädtopparna och som bjuder på underbar utsikt över den botaniska trädgården och dess omgivningar. Besöker ni Kirstenbosch på en söndag, under sommartid, så arrangeras konserter som är väldigt populära.

Kirstenbosch har öppet till 19:00 på sommaren och 18:00 på vintern. Inträde kostar nu R50 per vuxen och R25 för barn under 17 år.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107