Visumregler

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Vid resor till vissa länder krävs det visum för att få komma in i landet och för att undvika obehagliga överraskningar bör ni känna till de regler som gäller för pass och visum i det eller de länder ni ska resa till. Nedanstående information gäller för svenska medborgare och om ni till exempel har dubbelt medborgarskap kan i vissa fall andra regler gälla, kontakta respektive lands ambassad för mer information.

I en del fall måste ni ansöka om visum i förväg via landets ambassad och om så är fallet, tänk på att handläggningstiden kan variera allt från några timmar upp till flera dagar, kanske även veckor. 

I vissa fall får ni visum vid ankomst till landet och i en del fall behövs inte visum alls, så länge man besöker landet som turist.

Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad i god tid före avresa för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler. Tänk också på att kontrollera giltighetstiden på era pass, vissa länder kräver att passet är giltigt i minst sex månader efter hemresedatumet.

Sydafrika

Sydafrika

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intilliggande tomma sidor. För resor med barn krävs en del extra dokumentation, hör med oss för mer information.

Namibia

Namibia

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Namibia. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatumet och ha minst 2 intilliggande tomma sidor. För resor med barn krävs en del extra dokumentation, hör med oss för mer information.

Moçambique

Moçambique

Som svenska medborgare behöver ni ha visum för att resa in i Moçambique och detta kan ni ansöka om vid ankomst, men det är oftast enklare att göra före avresan via Moçambiques Ambassad. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatumet och ha minst 3 intilliggande tomma sidor.

Botswana

Botswana

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Botswana. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst och ha minst 3 tomma sidor. För resor med barn krävs en del extra dokumentation, hör med oss för mer information.

Zambia

Zambia

Som svenska medborgare behöver ni ha visum för att resa in i Zambia och detta kan ni ansöka om vid ankomst, men ni rekommenderas att ansöka före avresan via Zambias Ambassad. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader och ha minst 3 tomma sidor. Zambia och Zimbabwe har ett s.k. Univisa som täcker besök till båda länderna.

Zimbabwe

Zimbabwe

Som svenska medborgare behöver ni ha visum för att resa in i Zimbabwe och detta kan ni ansöka om vid ankomst, men ni rekommenderas att ansöka före avresan via Zimbabwes Ambassad. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader och ha minst 3 tomma sidor. Zimbabwe och Zambia har ett s.k. Univisa som täcker besök till båda länderna.

Tanzania & Zanzibar

Tanzania & Zanzibar

Som svenska medborgare behöver ni ha visum för att resa in i Tanzania & Zanzibar och detta kan ni ansöka om vid ankomst, men ambassaden rekommendera starkt att ni ansöker före avresan via ambassaden. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst och ha minst 1 tom sida.

Seychellerna

Seychellerna

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Seychellerna. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatumet och ha minst 3 tomma sidor.

Mauritius

Mauritius

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Mauritius. Passet ska vara giltigt under hela vistelsen och tills ni har lämnat landet och ha minst 1 tom sida.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107