Fish on the Rocks

När ni besöker Kapstaden så tycker vi absolut att ni ska ta er till Hout Bay och till restaurangen Fish on the Rocks. Allra längst bort i hamnen ligger restaurangen i en ganska anspråkslös lokal. Det är ingenting man bara råkar köra förbi, man måste veta att det ligger där. Det är verkligen ingen fine dining, men laga mat det kan de!

Det här är nog den bästa snabbmat jag någonsin ätit. Stora portioner och underbart tillagade färska läckerheter från havet. Alla tre valde vi Fish & Chips and Calamari och det blir en stadig lunch. Så vansinnigt gott! 🙂 Blir det något över så finns det gott om måsar som bokstavligen hänger i luften och som gärna tar emot lite mat. För fågelfotografer (på amatörnivå!) som Lina och jag så var det en otroligt rolig upplevelse.

Precis intill restaurangen ligger Bay Harbour Market som är en riktigt mysig marknad som har öppet fredag, lördag och söndag. De har lite annat att erbjuda än de vanliga turistmarknaderna, jag såg en hel del saker jag hade kunnat tänka mig att köpa. Det finns också massor med mumsig mat, om man nu inte har stoppat sig alldeles proppmätt på Fish on the Rocks det vill säga…

Intill själva marknaden ligger också några butiker och konstgallerier. Freddy och jag kom därifrån med en stor ljusstake gjord av en del av ett gammalt vinfat.

Avsluta ert besök i Hout Bay med att ta en promenad på stranden och strosa runt i båthamnen med alla färgglada båtar och barn som utan ett uns av rädsla kastar sig ned i vattnet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107