Bröllop

Vi har ju på sista tiden – även om det nu var ett tag sedan – berättat mycket om vår resa till Kapstaden. Och det kommer säkert mer små godsaker därifrån, Kapstaden är verkligen full av upplevelser.

Resan till Kapstaden hade varit planerad länge, men det tillkom en sak till som vi ville göra medan vi var där. Vi slängde in ett litet bröllop 🙂

Min Freddy friade inne i Krugerparken  i augusti förra året, i solnedgången vid en damm full med flodhästar. Helt perfekt… Vi visste tidigt att vi ville ha ett litet bröllop, inte ett stort spektakel som minskar bankkontot och ökar stressen, och vi var rörande överens om att kombinera ett bröllop med vår resa till Kapstaden var en mycket bra idé. Enda gäst var Lina, som också var brudtärna, best man, ringbärare och allt-i-allo.

2013 hjälpte jag ett svenskt par som ville gifta sig i Sydafrika och jag satte dem i kontakt med Weddings out of Africa som hjälpte dem med allt och de gifte sig uppe på Table Mountain. När vi såg bilderna tror jag att både jag och Freddy stilla tänkte att det kunde vara något (men då var det alldeles för tidigt att prata om giftermål).

Vi bad alltså  Kirsty på Weddings out of Africa om hjälp och även vi valde att gifta oss uppe på Table Mountain. Det är en del pappersarbete som måste fixas innan man kan gifta sig i Sydafrika och jag ska snart skriva och berätta precis vad som behövs och hur man går tillväga.  Om man ska gifta sig med en sydafrikan, som jag ju gjorde, måste man numer också gå på en intervju på Department of Home Affairs.

Så vi bokade en tid, två dagar före bröllopet, och intervjun var en märkligt otrevlig företeelse. Jag trodde aldrig det skulle vara så svårt att förklara varför man älskar någon, eller svara på alla andra frågor, men trots mitt stammande ansågs vi tydligen vara ett äkta par och vi fick tillstånd att gifta oss.

Den 25 februari var det dags och jag hade nöjet att bli förskönad av ett riktigt proffs, som kom ”hem” till oss. Om någon någonsin behöver någon som kan fixa hår och smink så kan jag varmt rekommendera Bernice Dodd.

Tyvärr behagade ett stort fett moln, den berömda bordsduken, parkera precis på berget så vi kunde inte åka upp för att ha ceremonin där, så vi hade den vid foten av berget istället och det blev jättefint det också. Efter ceremonin, och det obligatoriska pappersarbetet, åkte vi till Signal Hill och Glen Forest med fotografen Jilda G, även hon är fantastisk.

Kvällen avslutades på den restaurang vi valt – The Roundhouse Restaurant som bjöd på fantastisk mat!

Jag är supernöjd med vår dag och väldigt lycklig.

Kram,

Mrs Lindgren-King 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107