Blött och kallt!

Men, vad har hänt?! Med vädret? Nog för att vi har haft en lång och mycket torr vinter, och vi behöver ha regn. Men måste det verkligen vara genomgrått och regna mer eller mindre konstant flera dagar i rad?

Vi brukar vara bortskämda med härliga regnskurar som varar mellan 1 och 2 timmar och sedan är det över. Oftast med ett härligt skådespel i form av blixtar och dunder. Men nu har det hållit på sedan i lördags kväll!

Det blir också kallt när det håller på så här, vi har nog inte haft över 20 grader idag. Och det är kalla 20 grader… Så här sitter vi med tjocka sockar och en filt över knäna. Allt sånt var ju undanplockat…det är ju sommar (nästan i alla fall)!

Grejen är den att trots att Johannesburg varje sommar får ganska stora mängder regn, är staden inte rustad för att klara av det. Det blir översvämningar, strömavbrott, internet slutar fungera, mottagningen för mobiltelefonen blir hopplöst dålig, tidningen kan inte levereras och trafikljus över hela staden ger upp – vilket tillsammans med stora mängder vatten på vägarna och en del potholes som man får sicksacka sig mellan skapar rejäla trafikproblem i en stad där att köra bil redan från början är smått tålamodsprövande.

Tyvärr ser inte prognosen så upplyftande ut heller…den kommande veckan ser både kall och blöt ut. Det är väl bara att plocka in den lilla salladsodlingen som väl snart simmar bort på balkongen och krypa upp i soffan. Vi har ju i alla fall inte snö! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107