Blåsigt värre i Kapstaden!

Ni har kanske hört eller sett på nätet att det är lite av extremt väder i Kapstaden just nu. I helgen skulle den årliga cykeltävlingen Cape Town Cycle Tour ha gått av stapeln men så blev det inte då hela tävlingen blev inställd på grund av de starka vindarna. Detta är första gången på 40 år som tävlingen ställs in vilket självklart är väldigt tråkigt för de närmare 35 000 deltagarna.

Även om vindar på närmare 100 km/h inte drabbar Kapstaden så ofta, så är starka vindar vanligt, framförallt från september till mars. Dessa starka vindar kallas för ”The South Easter” men även populärt för ”Cape Doctor” då vindarna hjälper till att rensa staden från luftföroreningar.

Även Durban på östkusten har drabbats av hårt väder och Durbans North Beach stängdes i helgen då det ansågs farligt för besökare. Vågorna gick väldigt höga och slog in på strandpromenaden.

Gå in på Storm Report SA för att se ett klipp från helgens extremväder.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107