Bain’s Cape Mountain Whisky

Sydafrika är ju vida känt som ett land som producerar massor med underbara viner. De vet de flesta. Men här produceras också prisvinnande whisky.

Bain’s Cape Mountain Whisky destilleras och lagras på The James Sedgwick Distillery i vackra Bainskloof Pass i Västra Kapprovinsen. Bain’s utsågs till ”the world’s best grain whisky” på årliga World Whisky Awards i London 2013.

Jag är personligen ingen whiskyälskare, jag brukar smutta lite och sedan gladeligen lämna tillbaka glaset till ägaren. Men Bain’s tycker jag om! Den är, för att vara en whisky, lätt och len. En hint av vanilj och toffee. Inga toner av askkopp här inte (jag ser alla whisky-förståsigpåare höja ögonbrynen nu, men en del whisky smakar verkligen askkopp)!

Tyvärr har Bain’s inte hittat till Systembolaget än. Men om ni tycker om whisky och besöker Sydafrika så tycker jag absolut att ni ska prova ett glas Bain’s. Och lämna gärna kommentarer så vi får veta vad ni tycker!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107