Babianer

Häromdagen fick vi ett mejl från en kund som snart ska åka ned till Sydafrika, med frågan ”hur hanterar man babianer?” Hahaha, ja hur hanterar man babianer… Inte alls, helst. Om ni besöker Sydafrika kommer ni säkert se en hel del babianer, de finns längs vägarna så kör försiktigt. Vid till exempel Cape Point finns det gott om dem och här har de också lärt sig att det finns mycket folk och en hel del att äta och där kan det ibland bli en del ”close encounters”. Det råd vi kan ge är att hålla avståndet, och göm all mat och även påsar. Är ni i bilen så stäng fönstret och njut av att se dem, för de är fascinerande djur!

När vi besökte Krugerparken i början av augusti såg vi massor av babianer och de är verkligen roliga att sitta och titta på, säkert i en bil. Vi stannade vid en av rastplatserna för att sträcka på benen och här fick vi se hur fräcka babianer i dessa miljöer kan vara. Besökare som tänkte sig en lunchpaus, blev bokstavligen rånade på sina matpåsar bara för att sedan se hur tjuvarna parkerar bara meter därifrån för att mumsa i sig godsakerna de fick med sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107